Artikel
5 nov '10
5 november '10
2 min

IZA premie 2011, grootste stijging sinds 2006

Na overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft IZA haar premies voor 2011 vastgesteld. De premie voor de basisverzekering gaat van € 90,22 naar € 98,09 per maand. De premie voor het IZA aanvullende pakket Classic gaat van € 26,83 naar € 29,60 per maand.

Alle zorgverzekeraars hebben in 2011 een forste premiestijging van gemiddeld 10%. Ook de premies voor de aanvullende pakketten gaan met 10% omhoog. Het is de grootste stijging sinds de invoering van het nieuwe Zorgstelsel in 2006.
De voornaamste oorzaak van de forse premiestijging is het tekort van 3,4 miljard euro in het Zorgverzekeringsfonds van de overheid. Om het tekort weg te werken verlaagt de overheid in 2011 de bijdrage, die alle zorgverzekeraars uit het Zorgverzekeringsfonds krijgen. Het directe gevolg hiervan is dat de premies voor de zorgverzekering harder dan ooit stijgen.

Basisverzekering
De rekenpremie van de overheid stijgt dit jaar met € 8,75 per maand.  De VNG en het IZA hebben contractueel afgesproken dat de premie voor de basisverzekering jaarlijks met maximaal deze rekenpremie mag stijgen. Voor de Gemeentezorgpolis is de stijging dit jaar netto € 7,87 per maand.

Aanvullende verzekering
Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen. Deels door de stijgende zorgkosten en deels door aanpassingen in het pakket. Het kabinet Balkenende IV heeft besloten dat in 2011 een aantal vergoedingen niet langer onder de basisverzekering vallen. De VNG en IZA hebben in overleg besloten welke van deze vergoedingen terugkeren in de aanvullende verzekering. De belangrijkste vergoedingen die in 2011 niet meer in de basisverzekering zitten maar terugkomen in de aanvullende verzekering zijn:
•    mondzorg voor mensen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar;
•    anticonceptiemiddelen voor mensen vanaf 21 jaar;
•    de 10e, 11e en 12e behandeling fysiotherapie met een chronische indicatie.

Middels onderstaande link zijn de nieuwe premies voor de basis- en de aanvullende verzekering 2011 toegankelijk.
•    Premietabel IZA Gemeentezorgpolis 2011 VNG Arrangement
•    Premies IZA Gemeentezorgpolis 2011 VNG Arrangement postactieven

Bron: VNG/ Premies IZA Gemeentezorgpolis 2011 bekend

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.