Artikel
7 jul '11
7 juli '11
2 min

HRM-kennis in de overheid wegbezuinigen?

Steeds minder HRM’ers kunnen aan de slag binnen de overheid. Het afgelopen jaar is het aantal openstaande HR-vacatures ruim de helft gedaald ten opzichte van 2010. Deze afname van het aantal HRM-vacatures binnen de overheid brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Door de bezuinigingen binnen de overheid moeten werknemers die wel hun baan behouden het werk namelijk overnemen van degene die wegbezuinigd worden. De dagelijkse werkzaamheden gaan uiteraard gewoon door. Daarnaast zal door de vergrijzing het aantal medewerkers binnen de organisatie aanzienlijk afnemen. Wie neemt het werk over als zij er straks niet meer zijn?

Dit personeelsvraagstuk vraagt de benodigde expertise op het gebied van HRM. De daling van het aantal HR-posities binnen de overheid is dus een lastige kwestie. HRM-specialisten informeren en adviseren organisaties over de voor hen passende wijze hoe met deze ontwikkelingen om te gaan. De overheid zou deze experts dus juist in deze turbulente tijden in huis moeten halen. Zij dienen de organisatiedoelstellingen veilig te stellen en adequate maatregelen te nemen om de verwachte problemen, nu en in de toekomst, het hoofd te bieden. Daarnaast brengen de experts de risico’s voor de sleutelposities binnen de organisatie helder in beeld, zodat passende maatregelen genomen kunnen worden.

Moet de overheid de HRM-kennis wegbezuinigen of juist aan zich binden? In onze ogen is een strategisch personeelsbeleid juist in deze turbulente tijden van groot belang.

Bron: InOverheid

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.