Artikel
25 sep '12
25 september '12
3 min

Het Nieuwe Werven: De invloed van generatieverschillen

In maart 2012 heeft ADP onderzoek gedaan naar het gebruik van social media, één van de belangrijkste wervingskanalen op dit moment. Uit dit onderzoek blijkt dat op basis van geslacht, leeftijd en werksituatie onderscheid gemaakt kan worden in het gebruik van social media zoals Youtube, Google+, Twitter en LinkedIn bij het vinden van een baan of kandidaat.

ADP is slechts één van de vele organisaties die het gebruik van social media als wervingskanaal heeft onderzocht. Reden voor Driessen om dit onderwerp verdere verdieping te geven. Want past het gebruik van social media bij het (gewenste) imago van de publieke sector?

Vergrijzing en instroom
Het is geen geheim dat het personeelsbestand binnen organisaties in de publieke sector vergrijst en binnen enkele jaren met grote mate van uitstroom te maken krijgt. Als reactie hierop moeten organisaties bepalen of zij jong talent (generatie Y of Z) of ouder kennistalent (generatie X) in huis willen halen. Afhankelijk van deze keuze moeten de juiste W&S-kanalen worden ingezet bij de zoektocht naar nieuw personeel.

Uitstraling
Voor een organisatie is het belangrijk om na te denken over wat je als organisatie wilt uitstralen naar de omgeving en wat de gevolgen hiervan zijn. Het imago is echter iets wat vaak over langere termijn is ontstaan en vanuit HRM moeilijk te beïnvloeden is. Toch is het ook vanuit HRM-oogpunt mogelijk om bezig te zijn met het imago waarmee je je positioneert op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door de keuze van W&S via social media.

Denk mee
Driessen HRM_Payroll is erg benieuwd naar uw kijk op dit verfrissende onderwerp. Op 30 oktober 2012 organiseren wij een nieuwe editie van de HRM Actualiteitendag. De HRM Actualiteitendag is een kleinschalige, interactieve bijeenkomst voor professionals uit de publieke sector waarbij kennisdeling, inspiratie en netwerken centraal staat. Binnen het thema ‘Het Nieuwe Werven’ gaan wij graag met u in gesprek over welke W&S-kanalen er gebruikt kunnen worden om de juiste generatie te bereiken voor het invullen van een vacature in de publieke sector.

Meld u nu aan!
Wilt u weten wat ‘Het Nieuwe Werven’ in uw organisatie te bieden heeft? Meld u dan nu aan voor de HRM Actualiteitendag of bekijk het volledige programma. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Voor vragen over de HRM Actualiteitendagen kunt u vrijblijvend contact opnemen met Dian van Baal, coördinator opleidingen, via 0492 – 50 66 66 of opleidingen@driessen.nl.

Bron: P&O Actueel

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.