Artikel
7 jul '10
7 juli '10
1 min

Het BTW-vrij aanbieden van cursussen is voorbij, tenzij…

Sinds 1 juli 2010 bestaat er voor cursussen, trainingen en opleidingen die onder het beroepsonderwijs vallen geen keuze meer om deze vrijgesteld van omzetbelasting aan te bieden. In principe worden alle cursussen belast met 19% BTW, tenzij de cursussen/trainingen/ opleidingen worden gegeven door een instelling die geregistreerd staat in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).

Voor instellingen die cursussen/trainingen/opleidingen geven is het interessant om na te gaan of een registratie in het CRKBO wenselijk is (zie de site www.CRKBO.nl). Als de instelling zich aanmeldt bij het CRKBO zal deze beoordelen of de instelling voldoende gekwalificeerd is. Instellingen die zich voor 1 oktober 2010 aanmelden bij het CRKBO én die uiterlijk 31 december 2010 zijn ingeschreven mogen de  vrijstelling  blijven toepassen. Zo kan worden voorkomen dat instellingen gedurende een relatief korte periode omzetbelasting moeten afdragen.

Voor de  contracten die voor 1 juli 2010 zijn getekend, blijven de huidige regelgeving en voorwaarden gelden tot 1 januari 2011.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.