Artikel
23 aug '10
23 augustus '10
2 min

Herstelplan ABP pensioenen op schema

ABP hoort niet bij de pensioenfondsen die volgens minister Donner eerder moeten overgaan tot het verminderen van pensioenrechten dan gepland.  ABP heeft vorig jaar een herstelplan ingediend dat is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. In dat herstelplan heeft ABP 2 instrumenten benoemd met behulp waarvan de dekkingsgraad in 5 jaar tijd weer op het vereiste niveau van 105% moest komen. Dat zijn tijdelijke premieopslagen en het niet indexeren van pensioenen. Het bestuur heeft gekozen voor deze instrumenten om juist ingrepen als het verminderen van pensioenrechten te voorkomen. Dat is op dat moment dan ook niet opgenomen in het herstelplan van ABP.

Het herstel van de financiële positie van ABP ligt op dit moment op schema met het pad zoals dat in het herstelplan geschetst is. Wel heeft het bestuur zich gerealiseerd dat indien het herstel trager zou verlopen dan het herstelplan aangeeft, er aanvullende maatregelen getroffen moeten worden. Als maatregelen kunnen daarbij in aanmerking komen een verdere verhoging van de tijdelijke premieopslag en een korting van de pensioenaanspraken. Het ABP-bestuur doet alles wat in haar vermogen ligt om een korting te voorkomen.

Actuele dekkingsgraad

De dekkingsgraad op 31 juli 2010 was 98%. Omdat de dekkingsgraad van ABP sinds 31 mei al lager is dan 100%, mag ABP vanaf juni 2010 niet meewerken aan inkomende of uitgaande waardeoverdrachten. Deelnemers kunnen wel een aanvraag tot waardeoverdracht indienen. Zodra de dekkingsgraad boven de 100% ligt, wordt deze in behandeling genomen. De dekkingsgraad per 31 augustus 2010 publiceert ABP op vrijdag 10 september.

Bron: ABP

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.