Artikel
27 dec '10
27 december '10
2 min

Hellendoorn gebruikt als eerste gemeente koppeling tussen RAP en CVDR (WEB)

Dankzij die koppeling worden de geldende arbeidsvoorwaarden, inclusief de eigen regelingen geëxporteerd naar de website van de CVDR. De gemeente Hellendoorn voldoet zo aan de eisen die de Wet elektronische bekendmaking aan gemeenten stelt per 1 januari aanstaande.

Gratis koppeling voor RAP gebruikers
Alle gemeentelijke klanten van Driessen die een abonnement hebben op het digitale HRM kennissysteem RAP, beschikken gratis over deze koppeling. De klanten kunnen daarmee makkelijk voldoen aan de verplichtingen die volgen uit de Wet elektronische bekendmaking.

Hoe werkt de koppeling in RAP?
De CAR-UWO, de toelichting daarop en de bijlagen kunnen via een speciaal menu in RAP worden geëxporteerd naar de website van de CVDR. Iedere lokale regeling die in RAP opgenomen is, vormt een los document, mits deze zijn opgenomen in de boomstructuur onder de hoofdstukken van de CAR-UWO. Ieder document bevat verplichte ‘metadata’, zoals de naam van de organisatie en de titel van de regeling. Zonder de juiste metadata kan een document niet worden geëxporteerd naar de CVDR. In RAP wordt deze metadata standaard bij ieder document ingevuld. Als gebruikers deze niet aanpassen, dan wordt ieder document keurig geëxporteerd naar www.overheid.nl. Het aanpassen van metadata is uiteraard wel mogelijk, want gebruikers bepalen zelf hoe het document eruit komt te zien.

Belangrijk is en blijft dat de koppeling alleen werkt als de gebruikers dat aangeven. Kort gezegd: RAP zal niet uit eigen beweging documenten exporteren naar www.overheid.nl. De gebruiker bepaalt zelf wanneer dat gebeurt. De koppeling in RAP is alleen een hulpmiddel om dat snel te kunnen doen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de Wet Elektronische Bekendmaking of over de koppeling in RAP naar de CVDR? Kijk op dan op www.driessen.nl/web of neem contact op met Paul van Tiggelen via paul.vantiggelen@driessen.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.