Artikel
26 aug '10
26 augustus '10
2 min

Hebben mannen minder stress?

Mannen hebben minder last van stress door het werk. Het is zelfs zo dat wanneer mannen en vrouwen hetzelfde beroep uitoefenen, de tweede groep meer last heeft van stress. Dit blijkt uit een onderzoek van het Kenexa Research Institute, waarbij 30.000 Nederlandse mannen en vrouwen werden ondervraagd.

Vrouwen blijken in hun dagelijks werk meer druk te ervaren dan mannen. Uit het onderzoek blijkt dat 56 procent van de vrouwen hun stressniveau normaal vinden. Een kwart van de vrouwen bestempeld  hun mate van gespannenheid echter als ‘excessief’. Mannelijke managers maken voor 6 procent en mannelijke serviceverleners voor 8 procent minder melding van excessieve stress dan hun vrouwelijke collega’s.

Volgens de onderzoekers dragen diverse factoren bij aan de verschillen die worden gemeten tussen mannen en vrouwen: werk/privébalans, werkplezier, een respectvolle leidinggevende, een gepast salaris en doorgroeimogelijkheden. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen zich eerder druk zouden maken over deze zaken dan mannen.

Het krijgen van vertrouwen van het management blijkt daarnaast een belangrijke factor voor vrouwen om zich prettig te voelen op de werkvloer. Ook het bestaan van gelijke kansen voor beide seksen draagt hieraan bij. Mannen geven aan vooral te hechten aan vertrouwen in oudere leidinggevenden en in het afleveren van of werken aan een kwalitatief hoogstaand product.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.