Artikel
6 sep '12
6 september '12
2 min

Globale reorganisatie van HR

Bij één op de twee organisaties zal de HR-afdeling het komende jaar worden geherstructureerd. Investeringen zullen het komende jaar voornamelijk worden gedaan in HR-technologie bij bestaande dienstverleners. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Towers Watson onder 628 organisaties in de profit en non-profit sector.

Herstructureren van HR
Volgens het onderzoek zal de helft van de organisaties de inrichting van haar HR functie het komende jaar aanpassen. Dit betekent een verdubbeling ten opzichte van de verwachting van afgelopen jaar. De aanpassingen hangen samen met de noodzaak tot het efficiënt en effectief maken van HR dienstverlening. Vier op de tien organisaties wil een ‘shared services’ omgeving opzetten en een derde wil deze vorm van werken uitbreiden. Tevens is een kwart van de organisaties van plan haar HR-activiteiten te gaan outsourcen.

Investeren in HR
De helft van de respondenten geeft aan dat de investeringen in HR ten opzichte van vorig jaar minstens geëvenaard gaan worden. Organisaties willen vooral investeren in aanvullende diensten bij bestaande dienstverleners en HR-technologie zoals een HR-managementsysteem en e-HRM. Met behulp van dergelijke investeringen verwachten zij een betere integratie van processen, hogere kwaliteit en lagere kosten te kunnen realiseren.

‘Goed doordacht en broodnodig’
Volgens Mike DiClaudio, het hoofd van Towers Watson’s EMEA HR Service Delivery zijn de beschreven ontwikkelingen op het gebied van HR goed doordacht en broodnodig. HR afdelingen worden gedwongen zich aan te passen en hun dienstverlening te vernieuwen. Ondanks spanningen omtrent budgetbegrotingen blijven organisaties daarom wereldwijd investeren in HR.

Bron: Towerswatson.com

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.