Artikel
27 jan '11
27 januari '11
2 min

Gezamenlijk Inkoopplatform Voortgezet Onderwijs

Op initiatief van elf grote bestuursorganisaties in het voortgezet onderwijs is vorige week in samenwerking met de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en het ministerie van OCW het Inkoopplatform Voortgezet Onderwijs (IVO) gelanceerd. Dit platform draagt bij aan de professionalisering van het inkoopbeleid van onderwijsinstellingen.

Het  Inkoopplatform Voortgezet Onderwijs biedt inkopers uit de onderwijssector de mogelijkheid om ervaring en kennis over inkoop en aanbesteden met elkaar te delen. Daarnaast is er op IVO veel achtergrondinformatie te vinden op het gebied van inkoop en aanbestedingen. Kostenbesparing is een belangrijke reden voor de oprichting van dit inkoopplatform. Onderwijsinstellingen kunnen nu zelfstandig de juiste kennis in huis halen en hoeven minder expertise in te huren. Op deze manier zal er meer budget beschikbaar zijn voor het primaire onderwijsproces.

Het IVO is een initiatief van Ons Middelbaar Onderwijs, Stichting Carmelcollege, Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam en omgeving, Stichting Lucas Onderwijs, Stichting Gelderse Onderwijsgroep Quadraam, Amarantis Onderwijsgroep, Stichting Dunamare Onderwijsgroep, Onderwijsgroep Noord, Willibrord Stichting en Stichting Protestants Christelijk Onderwijs te Utrecht en de Almeerse Scholengroep. De komende maanden wordt het inkoopplatform uitgebreid belicht tijdens themabijeenkomsten die het IVO bij onderwijsinstellingen op het gebied van inkoop en aanbesteden organiseert.

Bronnen:

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.