Artikel
25 nov '09
25 november '09
1 min

Gevolgen van de werkkostenregeling

In onze nieuwsbrief Outsourcing (Prinsjesdagspecial) hebben we reeds gesproken over de nieuwe werkkostenregeling zoals die gaat gelden in 2011. Inmiddels is er veel gezegd en geschreven over de regeling. Dit heeft ertoe geleid dat de staatssecretaris een aantal wijzigingen heeft toegezegd. Hieronder kunt u lezen wat deze wijzigingen inhouden:

• Er is een overgangsregeling in het leven geroepen voor de jaren 2011 tot en met 2013. Deze regeling houdt in dat u voor de genoemde jaren jaarlijks mag kiezen of u de nieuwe werkkostenregeling toepast of juist de huidige regeling wilt blijven toepassen.

• Outplacementkosten, verhuiskosten en het rentevoordeel van hypothecaire leningen van het forfait worden uitgezonderd. Ter financiering van de kosten van deze uitzonderingen en van de overgangsregeling, wordt het forfait verlaagd van 1,5% naar 1,4%. Daarbij komt nog dat, indien u de oude regeling blijft toepassen, er een plafond van € 454,- voor personeelsfeesten en -reizen gaat gelden. We verwachten dat deze regeling de nodige discussie op gaat leveren. Vanzelfsprekend houden wij u middels deze nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.