Artikel
29 mei '12
29 mei '12
2 min

Gemeenteambtenaren massaal voor cao-akkoord

Een overgrote meerderheid van de 7.400 deelnemers aan de ledenraadpleging schaart zich achter het principeakkoord dat de grootste vakbond in de publieke sector in april bereikte met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Verstandige afspraken
‘Onze leden zien massaal in dat er verstandige afspraken zijn gemaakt over loonontwikkeling, werkzekerheid en kwaliteit van werk. Met de nieuwe cao komen werknemers alsook de gemeentesector sterker deze crisis door’, aldus bestuurder Bert de Haas. Leden van Abvakabo FNV hebben zich tot en met 21 mei kunnen uitspreken over de nieuwe cao gemeenten. De VNG heeft het akkoord met een positief advies voorgelegd aan haar achterban, die tot eind juni kan reageren.

Iedereen tevreden
Zowel van werkgeverszijde als werknemerskant lijkt iedereen tevreden met het principeakkoord.
Ook de leden van CNV Publieke Zaak die bij een gemeente werken hebben massaal voor het akkoord CAO Gemeenten gestemd, zo laat de christelijke vakbond weten.
En gisteren riep de VNG in een brief aan haar leden op om in te stemmen met het principeakkoord.

Kabinet wil nullijn
Vanuit de politiek is de laatste tijd druk uitgeoefend om de 2% loonsverhoging van tafel te vegen. Zo vindt minister van Binnenlandse Zaken Spies dat de lonen van gemeenteambtenaren alsnog bevroren moeten worden. Een loonsverhoging past volgens haar niet in deze tijd van bezuinigingen. Ook minister De Jager (Financiën) is teleurgesteld dat gemeenten vasthouden aan een loonsverhoging voor gemeenteambtenaren. Het kabinet wil juist de salarissen van ambtenaren bevriezen.

Bron: inoverheid.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.