Artikel
22 feb '10
22 februari '10
1 min

Familiebedrijven zorgen voor 53 procent Bruto Binnenlands Product

Uit onderzoek is gebleken dat familiebedrijven in Nederland verantwoordelijk zijn voor 53 procent van het Bruto Nationaal Product. Ook zorgen familiebedrijven voor 49 procent van de werkgelegenheid. Er zou dus geconcludeerd kunnen worden dat familiebedrijven een meer dan evenredige bijdrage leveren aan de economie. Aldus het onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit.

Het onderzoek, beschikbaar via de Marketing Research Database, is het eerste onderzoek naar het belang van familiebedrijven in de Nederlandse economie. De 260 duizend familiebedrijven in Nederland vertegenwoordigen 69% van alle bedrijven mét personeel. Het onderzoek werd aangeboden aan de Minister van Economische Zaken.

De meeste familiebedrijven zijn werkzaam in de vis- en landbouwsector en de dienstverlening. Een groot verschil met andere bedrijven is het geringere aantal eigenaren. 89 Procent heeft één of twee eigenaren, tegenover 62 procent bij overige bedrijven.

Hier is ook een groot deel van de succesfactoren te vinden; eigenaren van familiebedrijven hebben vaak een gedeelde visie over de toekomst van het bedrijf. Het vertrouwen is groot, waardoor de samenwerking vaak soepeler verloopt.

Met jaarlijks duizenden payroll-krachten op de loonlijst van Driessen, zijn wij wellicht één van de grootste familiebedrijven van Nederland…

Jeroen Driessen
Chief Executive Officer (CEO) Driessen Groep

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.