‘The edge of happiness’: een 5-delige serie over geluk

Wil jij je verbonden voelen? Een doel hebben om naartoe te werken? Plezier hebben? Geluk ervaren? Of krommen je tenen juist bij dit brave, zweverige en misschien wel zoetsappige thema? Moet het allemaal alleen maar leuk zijn? Hoe gelukkig word ik in deze onzekere tijd? En kan iedereen zomaar zoiets als geluk ervaren?

5-delige serie ‘The edge of happiness’

Marcel Stevens neemt je in deze (webinar)serie mee op een persoonlijke zoektocht langs ervaringsdeskundigen en thema’s die net niet braaf zijn en je perspectief op geluk verbreden. We gaan samen op zoek naar de rauwe, spannende en humoristische kant van geluk. Niets zoetsappigs dus! Tijdens de uitzendingen kun je geïnspireerd worden door de reacties van anderen. Je kunt vragen stellen en inzichten, ideeën en meningen uitwisselen met medestudenten, werknemers en andere deskundigen die ook naar de aflevering kijken.

Tijdens de Dutch Happiness Week is de 5-delige serie ‘The edge of happiness’ uitgezonden, je kunt alle afleveringen nu terugkijken.

Episode 1 ‘Let the journey begin’

In de eerste aflevering (webinar) maak je kennis met Marcel Stevens en zijn reis naar geluk. Zijn reis start in het bedrijfsleven en het onderwijs. Hij spreekt onder andere met Jeroen Driessen, CEO van Driessen Groep en Nus Waleson, directeur Fontys Hogeschool HRM en Psychologie, over de maakbaarheid van geluk. Kijk aflevering 1 terug.

Episode 2 ‘No adventure without courage’

In de tweede aflevering (webinar) neemt Egbert Edelbroek, oprichter van Lef Academy, jou en Marcel mee op reis door het Lef Landschap. Volgens Egbert is geluk vooral een werkwoord dat begint bij jezelf. Lukt het Egbert om Marcel uit zijn comfortzone te laten stappen? Het vraagt een gezonde dosis lef om je comfortzone te vergroten. Wat heeft lef met geluk te maken? Kun je het leren om meer lef te krijgen? Hoe kun je van lef leren? Kijk aflevering 2 terug.

Episode 3 ‘The fortune of flirting’

Marcel ontmoet in deze derde aflevering werkgeluksdeskundige Bertine Blom. Ze gaan in gesprek over flirten. Je krijgt een inkijkje in de relatie tussen flirten en werkgeluk. Centraal staan de sociale omgang en de verhoudingen tussen collega’s op de werkvloer. Zal Marcel tot nieuwe inzichten komen? In hoeverre draagt sociale verbinding bij aan het ervaren van geluk? Wat vind jij van flirten? Flirt jij op de werkvloer? Leidt verbondenheid tot meer geluk en geldt dat ook voor werkgeluk? Kijk aflevering 3 terug.

Episode 4 ‘An unhappy journey to happiness’

De reis van Marcel naar geluk wordt vervolgd in de vierde aflevering. Dit keer spreekt hij met Aafke Baars-Seebregts, Fontys-docent en psycholoog, en wordt het thema ongeluk aangekaart. Wat heeft ongeluk met geluk te maken? Wat voor invloed hebben dagelijkse problemen en frustratie te maken met (werk)geluk? Hoe kan ongelukkigheid weer leiden tot geluk? Wat doe je met pijn en verdriet? Deel jij dat met je collega’s of medestudenten? Kies je voor wegstoppen of voor omarmen van ongeluk? Kijk aflevering 4 terug.

Episode 5 ‘Over the edge of happiness’

In deze laatste aflevering van serie ‘The edge of happiness’ eindigt de reis van Marcel Stevens met een terugblik. In voorgaande afleveringen heeft hij gesproken met verschillende deskundigen over (werk)geluk. Wat kun je met lef? Wat kun je met flirten en ongeluk? Als cabaretier zal Marcel met humor terugblikken op deze thema’s. Ben jij benieuwd wat Marcel heeft geleerd tijdens zijn reis over geluk en hoe je geluk op verschillende vlakken kan toepassen? Wat hebben die thema’s met elkaar te maken? Hoe kun je deze met elkaar verbinden? Zijn dit tegenpolen van elkaar of zijn het krachten die je kunt bundelen? Kijk aflevering 5 terug.

Over deze serie

De serie ‘The edge of happiness’ is een co-productie van Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk en Driessen Groep. Dit innovatiecentrum is een initiatief vanuit Fontys Hogeschool HRM en Psychologie in samenwerking met Driessen Groep. “Wij geloven dat geluk werkt en richten ons op het vergroten van werkgeluk in (profit en non-profit) organisaties in regio Noord-Brabant”.