Artikel
24 aug '16
24 augustus '16
2 min

Duurzame inzetbaarheid: een leven lang leren!

Duurzame inzetbaarheid is een onderwerp dat bij veel organisaties hoog op de agenda staat. De arbeidsmarkt is volop in ontwikkeling en verandert in een hoog tempo. Hierdoor worden er steeds andere competenties en hogere eisen aan de vaardigheden van medewerkers gesteld. De focus op de ontwikkeling van kennis en competenties en dus een leven lang leren staat in dit artikel centraal.

Voorbereid op de toekomst

De praktijk toont aan dat de ontwikkeling van kennis en competenties een belangrijk onderdeel is van duurzame inzetbaarheid. De vele ontwikkelingen op het gebied van technologie, veranderende wet- en regelgeving en globalisering worden doorvertaald naar de werkzaamheden van medewerkers. Dit betekent voor veel mensen dat de inhoud van hun baan niet meer hetzelfde is als jaren geleden, en ook niet meer hetzelfde zal zijn over een aantal jaren. Vaste functiebeschrijvingen maken plaats voor tijdelijke rollen en taken. Daarom is het belangrijk dat mensen meebewegen met veranderingen en voorbereid zijn op een toekomst waarin zij verschillende functies kunnen vervullen. Hiervoor is continue ontwikkeling van kennis en competenties nodig. Daarom is het belangrijk om mensen in alle levensfasen te stimuleren om zich te blijven ontwikkelen.

Een leven lang leren!

Een leven lang leren is volgens minister Bussemaker dé manier om succes in je carrière te behouden. Het concept maakt onderdeel uit van het onderwijsbeleid van de Rijksoverheid en stimuleert zowel werkenden als niet werkenden om te investeren in ontwikkeling van kennis en competenties door middel van scholing. Er zijn verschillende manieren van scholing zoals cursussen, training op de werkplek, workshops, zelfstudie, groepsdiscussies en functieroulatie.

Volgens een rapport van het CBS dat begin dit jaar verscheen, blijkt dat Nederland relatief hoog scoort op deelname aan een leven lang leren vergeleken met andere Europese lidstaten. Daarnaast is er ook een toename te zien in het aantal werkgevers dat hun medewerkers cursussen aanbiedt. Het belangrijkste doel is het verwerven en verbeteren van praktische, technische en beroepsgerichte vaardigheden. Iedere organisatie geeft hieraan haar eigen invulling. Wanneer medewerkers zich blijven ontwikkelen zijn zij in staat om hun werk beter uit te voeren en op termijn meerdere en andere functies te vervullen. Hoe staat uw organisatie ervoor op het gebied van duurzame inzetbaarheid en hoe stimuleert u uw medewerkers tot een leven lang leren?

Bronnen: CBS

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.