Artikel
16 dec '10
16 december '10
3 min

Driessen tekent samenwerkingsovereenkomst met VO-raad

Driessen HRM Payroll en de VO-raad slaan de handen ineen en hebben op woensdag 15 december jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een periode van 3 jaar. Er waren onderling al goede contacten en dankzij de samenwerkingsovereenkomst kunnen beide partijen nu intensiever gebruik maken van elkaars kennis en kunde over de onderwijssector.

Versteviging positie in de onderwijssector
Driessen is als HRM-dienstverlener al de nodige jaren goed bekend in de onderwijssector. Zo is in samenwerking met diverse scholen uit het voorgezet onderwijs, het digitale HRM kennissysteem RAP Voortgezet Onderwijs ontwikkeld. Driessen heeft als basis voor dat systeem gebruik gemaakt van de CAO die door de VO-raad ter beschikking werd gesteld.

De overeenkomst werd getekend door de heer Onderwater (Hoofd afdeling beleid, VO-raad) en de heer Munnich (directeur Driessen HRM_Payroll) en gaat officieel vanaf 1 januari 2011 in. Beide partijen profiteren op hun eigen wijze van de samenwerking. Zo is opgenomen dat de VO-raad Driessen informeert over alle nieuwe regelingen, wijzigingen of toelichtingen binnen de CAO VO.

Profiteren van elkaars kennis
“We zijn verheugd over de samenwerking met de VO-raad. Vorig jaar zijn we al tot beste e-HRM dienstverlener gekozen en de nieuwe overeenkomst met de VO-raad zien we als bevestiging van onze toegevoegde waarde voor het onderwijs.  Bij Driessen kunnen we RAP VO, dat gebaseerd is op de CAO VO, mede dankzij de overeenkomst zo altijd actueel houden.” Aldus Michaël Munnich.

De VO-raad profiteert in ruil voor de informatievoorziening over de CAO, van deskundig  advies vanuit Driessen over concept CAO-teksten. In de samenwerkingsovereenkomst is verder opgenomen dat de VO-raad de beschikking krijgt over RAP VO, zodat zij naast de bekende eigen CAO ook gebruik kunnen maken van de modelbrieven, modelregelingen, kennisbank en jurisprudentie die in RAP VO opgenomen zijn.

Meer informatie over RAP VO
RAP staat van oorsprong voor Rechtspositie Ambtelijk Personeel. Maar RAP is inmiddels veel meer dan dat. RAP is het digitale HRM-kennissysteem dat een volledig inzicht biedt in arbeidsvoorwaarden en rechtspositie, vertaald vanuit de geldende CAO. Naar aanleiding van de toenemende digitalisering in het onderwijs heeft Driessen sinds 2009 RAP VO beschikbaar gesteld voor organisaties in het voortgezet onderwijs. De grote meerwaarde van RAP VO is dat het kennissysteem, naast de arbeidsvoorwaarden ook een groot aantal praktische modules bevat die de dagelijkse HRM-werkzaamheden een stuk eenvoudiger maken. Het systeem is in zijn  geheel webbased, waardoor het altijd actueel en overal toegankelijk is. Kijk voor meer informatie over RAP VO op www.driessen.nl/rapvo.

Michaël Munnich (links) en dhr. Onderwater (rechts) tijdens de ondertekening

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.