Dossier

Coronavirus

Het coronavirus, ook wel bekend als COVID-19, brak in Nederland uit in maart 2020. Vanaf dat moment hield het lange tijd onze samenleving in haar greep. De effecten van de wereldwijde uitbraak waren overal voelbaar. Niet alleen thuis, maar ook op het gebied van werk.

HR had in deze periode een cruciale rol, waarbij allerlei HR-thema’s in een ander daglicht zijn komen te staan of blijvend veranderd vanwege corona. Thema’s die eerder niet hoog op de agenda stonden, werden met de komst van het coronavirus actueler dan ooit. Denk aan thuiswerken, verzuim, opleiding en ontwikkeling, vitaliteit, strategische personeelsplanning en werkgeluk.

De wereld van werk verandert en het coronavirus heeft een groots effect gehad op de digitalisering van processen. Offline en online liep volledig door elkaar heen, net als werk en privé op dat moment. 

De storm is gelukkig gaan liggen. We hebben onze vrijheid met sociale contacten weer terug en op kantoor werken is weer vaker mogelijk. Aan HR de belangrijke taak om te focussen op datgene wat nu echt belangrijk is met de lessen van de pandemie in het achterhoofd.