Artikel
15 dec '14
15 december '14
2 min

Definitieve teksten cao PO 2014-2015

De definitieve teksten van de nieuwe CAO PO 2014-2015 zijn afgelopen woensdag 10 december gepresenteerd. De vakbonden en de PO-Raad hadden op woensdag 2 juli al een onderhandelaarsakkoord bereikt over de nieuwe cao voor het primair onderwijs. De nieuwe CAO PO 2014-2015 loopt van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015.

Gecompliceerde opgave
Na het onderhandelaarsakkoord  in juli, bleek het schrijven van de definitieve teksten een omvangrijke en op enkele onderdelen ook technisch gecompliceerde opgave. In de cao is sprake van een grote hoeveelheid wijzigingen. Daarom hebben de PO-Raad en de werknemersorganisaties veel tijd geïnvesteerd in het helder en nauwkeurig formuleren van de definitieve tekst. Het schrijven ervan was daardoor erg tijdrovend.

2015 en verder
In het cao-akkoord is afgesproken dat gedurende de looptijd van de cao wordt gewerkt aan een herontwerp van de CAO PO. Doel hiervan is het verbeteren van de leesbaarheid en de bruikbaarheid. De sociale partners hebben afgesproken dat het resultaat van dit herontwerp de basis vormt voor de CAO PO 2015 en verder.

Vertrouwen
Zowel de PO-Raad als de vakbonden spreken uit tevreden te zijn met de uitkomst en vertrouwen erop dat schoolbesturen, scholen en werknemers ieder vanuit de eigen verantwoordelijkheid maar in gezamenlijkheid aan de slag kan met de implementatie van de veranderingen.

Driessen en CAO PO
Binnenkort lanceert Driessen HRM het HRM-kennissysteem RAP PO voor alle primair onderwijsinstellingen in Nederland. Dit kennissysteem, dat ontwikkeld is in nauwe samenwerking met diverse PO-organisaties, is gebaseerd op de actuele CAO.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.