Artikel
29 mrt '12
29 maart '12
1 min

Principeakkoord over verlenging CAO voor Uitzendkrachten

Op 22 maart jl. hebben partijen bij de CAO voor Uitzendkrachten een principeakkoord bereikt voor het verlengen van de CAO tot en met 5 augustus 2012. Het principeakkoord wordt nu voorgelegd aan de achterbannen van ABU en vakbonden ter goedkeuring.

Ruimte voor CAO-onderhandelingen
Eerder maakten de vakbonden bekend dat zij de kortlopende bepalingen van de CAO voor Uitzendkrachten per 1 april 2012 op zouden zeggen.  De partijen hebben besloten de CAO te verlengen om de onderhandelingen de ruimte te geven. De onderhandelingen zullen de komende maanden voortduren en worden naar verwachting in juli 2012 afgerond. Daarnaast is er voor een verlenging gekozen om continuïteit en zekerheid voor zowel uitzendondernemingen als uitzendkrachten te garanderen.

CAO voor Uitzendkrachten
De CAO voor Uitzendkrachten is belangrijk omdat deze ervoor zorgt dat uitzend- en payrollwerk voor alle partijen (medewerkers, bureaus en opdrachtgevers) een aantrekkelijke vorm van werk is. De CAO voor Uitzendkrachten valt uiteen in twee delen. Een deel gaat over de rechtspositie, scholing en pensioen en geldt voor vijf jaar. Dat deel loopt nog tot in 2014. Het  andere deel gaat over de beloning en geldt voor twee jaar. Dit laatste deel wordt in het principeakkoord voor een periode van vier maanden verlengd.

Bron: ABU

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.