Artikel
5 feb '10
5 februari '10
1 min

Ander bonusbeleid voor vrouwen in topfuncties

Vrouwen in topfuncties verdienen minder dan mannen, gemiddeld 15 tot 17 procent. Voor een deel wordt dit verklaard door het feit dat vrouwen in sectoren werken waar lagere salarissen betaald worden. Maar ook verdienen vrouwen meer dan 10 procent minder dan mannen als ze met dezelfde vooropleiding en hetzelfde contract in een echt ‘mannenberoep’ werken.

Dit blijkt uit een onderzoek dat de Tilburgse financieel econoom Luc Renneboog samen met onderzoekers van de Universiteit van Exeter (GB) heeft gedaan.
Daarnaast blijkt uit dit onderzoek dat vrouwen in de top van een bedrijf een andere bonus krijgen dan mannen in vergelijkbare functies. In een bedrijf dat goed presteert krijgen mannen soms wel 400 procent meer bonus dan mannen die in een bedrijf werken waar het slecht mee gaat. Dat verschil in bonus is voor vrouwen hooguit 30 procent.
Vrouwen in topfuncties ontvangen wel bijna altijd een bonus, ook als de prestaties achter blijven, terwijl slecht presterende mannen hun prestatiebeloning soms aan hun neus voorbij zien gaan.

Bron: P&O actueel

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.