Artikel
14 apr '09
14 april '09
2 min

Aandachtspunt nieuwe regeling premiekorting oudere werknemers

Bent u er zich van bewust dat u door  de invoering van de nieuwe regeling voor premiekorting oudere werknemers in bepaalde situaties juist méér loonkosten heeft dan waarop u heeft gerekend? Dit komt omdat u in een aantal gevallen geen korting meer krijgt, terwijl dat in 2008 wel zo was. Dit is het geval als de betreffende medewerker op 1 januari 2009 jonger is dan 55,5  jaar. De korting die u misloopt door het aanpassen van de regeling kan aardig oplopen. Stel  dat u iemand heeft aangenomen op 1 januari 2008 waarvoor de premiekorting van toepassing was. Voor deze medewerker hoefde u drie jaar lang geen WIA basispremie te betalen. Als deze persoon op 1 januari 2009 jonger is dan 55,5 jaar, dan kunt voor de 24 resterende maanden geen korting meer claimen. Indien deze persoon het maximum dagloon verdient, dan ‘kost’ u dit 24 * € 3983,51 * 5,7% = € 5449,44.

Hou hier dan ook rekening mee in uw begroting. Uw contactpersoon kan u helpen met het in kaart brengen van deze extra lasten.

Aan de andere kant zijn er echter weer nieuwe kortingsmogelijkheden. Als u  namelijk iemand van 50 jaar en ouder in dienst neemt die direct voorafgaand aan de dienstbetrekking een uitkering heeft ontvangen, dan kunt over maximaal 3 jaar een premiekorting toepassen. Deze bedraagt € 6500,00 per jaar bij een dienstverband van 36 uur.

Hou dit dus altijd in de gaten bij een indiensttreding en vergeet niet om het door te geven aan uw contactpersoon van onze afdeling Outsourcing.

Ad van Zutphen
Directeur Driessen

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.