Artikel
10 jul '12
10 juli '12
2 min

65-plussers aan het werk

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat steeds meer 65-plussers blijven doorwerken. De laatste tien jaar is dit aantal zelfs meer dan verdubbeld. Dit is niet vreemd, aangezien  ouderen vandaag de dag gemiddeld veel fitter zijn dan vroeger. Vanwege de hogere levensverwachting en gezondheid van mensen en de toename van het aantal AOW-gerechtigden wordt verwacht dat het aantal werkende 65-plussers in de toekomst alleen maar verder zal toenemen.

Voordelen
Vanwege krimp op de arbeidsmarkt zal de vraag naar werkende 65-plussers de komende jaren stijgen. Voor werkgevers kent het in dienst houden van werknemers die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt een aantal voordelen. Vanwege de jarenlange kennis en ervaring vormen de medewerkers een meerwaarde voor de organisatie. Daarnaast kent het in dienst houden van 65-plussers ook een financieel voordeel. Medewerkers die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt zijn uitgezonderd van werknemers verzekeringen. Dat betekent geen afdracht voor de werkgever.

65-plusser aannemen of in dienst houden
Naast deze voordelen brengt het in dienst houden van werknemers na de pensioengerechtigde leeftijd ook een aantal risico’s met zich mee. De payroll-constructie biedt hierin een oplossing. Zo draagt, wanneer een werknemer op de payroll wordt geplaatst, de payroll-organisatie het risico op loondoorbetaling bij ziekte. Daarnaast biedt de payroll-constructie het voordeel van flexibele contracten. Wanneer een medewerker gedurende de eerste 78 gewerkte wekende de 65-jarige leeftijd bereikt ontstaat meer ruimte voor het geven van contracten voor bepaalde tijd. Tenslotte bespaart het de werkgever veel tijd aan administratieve lasten en omdat het regelwerk door de payroll-organisatie wordt verzorgd, houdt de werkgever meer tijd over voor het mensenwerk.

Advies
Heeft u ook een 65-plusser die u nu of in de toekomst in dienst wil nemen of houden? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling payroll via telefoonnummer 0492 – 50 66 66 of payroll@driessen.nl.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.