Artikel
7 jun '12
7 juni '12
2 min

425 organisaties in publieke sector ontvangen uitgebreider HRM-kennissysteem

Sinds kort is het HRM-kennissysteem Rechtspositie Ambtelijk Personeel, ook wel RAP genoemd, voor 425 organisaties in de publieke sector verder uitgebreid. RAP is een online kennissysteem dat een snel en volledig inzicht geeft in de actuele arbeidsvoorwaarden en rechtspositie van medewerkers.

Daarnaast biedt RAP door middel van modelbrieven, jurisprudentie, modelregelingen en actuele juridische advisering extra ondersteuning op HRM gebied. Onlangs zijn de mogelijkheden van RAP nog verder uitgebreid en is RAP gebruiksvriendelijker én overzichtelijker gemaakt.

Gewijzigde indeling, meer mogelijkheden
De belangrijkste wijziging is dat RAP anders is ingedeeld. RAP Gemeenten en RAP Waterschappen zijn voortaan toegankelijk via het nieuwe RAP Overheid. RAP VO is ondergebracht in RAP Onderwijs. Natuurlijk blijven klanten toegang houden tot hun huidige pakketten. Het voordeel is echter dat dit pakket voortaan ook uitgebreid kan worden met onderdelen uit andere modules. Zo kunnen gebruikers van de module Gemeenten vanaf nu ook gebruik maken van onderdelen uit de module Waterschappen, of andersom. Op het moment wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een module voor het HBO. Zodra deze gelanceerd is biedt RAP Onderwijs een soortgelijk voordeel aan haar klanten.

Gebruiksvriendelijker en overzichtelijker
Dankzij de uitbreiding is RAP nog gebruiksvriendelijker en overzichtelijker gemaakt. Zo is de zoekmachine van RAP geheel vernieuwd. De zoekresultaten worden overzichtelijker gepresenteerd en daarnaast kunnen de resultaten gemakkelijker gefilterd worden.  Om een duidelijker onderscheid te maken tussen de verschillende onderdelen binnen een module heeft elke subsector voortaan een eigen kleur. Zo is het duidelijk waar in het systeem men zich bevindt en welke informatie voor wie van toepassing is.

Meer informatie
Meer informatie over RAP vindt u op www.driessen.nl/rap. Heeft u vragen of opmerkingen over RAP? Neem dan contact op met Paul van Tiggelen, manager RAP, via paul.vantiggelen@driessen.nl of 0492 – 50 66 66.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.